Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti

Polimeropolis: un oraș plutitor făcut din deșeuri

Proiectele de adaptare a oceanelor sunt în creștere. Încălzirea globală continuă, ghețarii se topesc, iar nivelul mărilor crește. Estudio Focaccia Prieto propune conceptul de Polimeropolis. Un grup uriaș de orașe plutitoare care înconjoară lagunele cu apă nepoluată din ocean. În acest fel, proiectanții speră să creeze un nou ecosistem de locuințe durabile. Arhitecții Juan Manuel Prieto și Clara Focaccia au prezentat randări sub forma unei serii de imagini de dronă create la Midjourney în colaborare cu artistul de inteligență artificială Maxi Araya.

Un megaoraș din Oceanul Pacific este planificat pentru a curăța o imensă zonă de deșeuri. Conceptul presupune, de asemenea, generarea de energie electrică și apă curată cu ajutorul unor sisteme regenerabile chiar la fața locului. Prezentat ca un model de oraș scalabil pas cu pas, proiectul cuprinde o secvență de „inele” urbane cu utilizări mixte. Fiecare dintre ele conține un habitat care arată ca o lagună oceanică uriașă închisă într-un inel.

Inelul este un fel de graniță de colectare a deșeurilor, formată din plase și vegetație asociată cu fitoremedierea: acestea împiedică trecerea microplasticelor și purifică apa. Acest lucru va crea un mediu sanitar în care toate tipurile de viață, în special cea marină, pot prospera.

Gigantul Polimeropolis plutitor „nu te va lăsa să te îneci în propriile tale gunoaie” – va fi construit în principal din deșeuri de plastic reciclate găsite în apă. Deșeurile vor fi mărunțite și compactate în fabrici locale plutitoare concepute pentru a produce componente ale sistemului de construcții reciclate. Orașele înconjurate de o barieră de protecție vor putea să-și genereze propriile resurse; mișcarea mareelor va genera electricitate, iar osmoza inversă va produce apă potabilă. Producția de alimente se va baza pe cultivarea florei și faunei marine în lagune închise.

No Comments

Post a Comment